Βρίσκεστε εδώ:: » ΑΦΟΙ Γαλανόπουλοι »

ΑΦΟΙ Γαλανόπουλοι 215 χρόνια ζωής.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση από «πάππου προς πάππου», που πηγαίνει από τα χέρια του πατέρα στα χέρια του γιου. Η οικογενειακή επιχείρηση μετρά 215 χρόνια ζωής.

Σήμερα, οι στυλοβάτες αυτής της επιχείρησης είναι τα δύο αδέλφια Γαλανόπουλοι. Ο Θωμάς Γαλανόπουλος, ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια και ο Χρήστος Γαλανόπουλος που και οι δύο προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την τέχνη της κατασκευής καμπανών.

Ο Θωμάς Γαλανόπουλος ξεκίνησε από το Δημοτικό να δουλεύει στην επιχείρηση που είχε η οικογένειά του στην Παραμυθιά. Ο Θωμάς μετράει ήδη 45 χρόνια χειρωνακτικής εργασίας στο χυτήριο και είναι υπερήφανος για το έργο του αφού πήρε, μαζί με τον αδελφό του, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση και την επέκτεινε με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατασκευής καμπανών στη χώρα.

Ο Χρήστος Γαλανόπουλος ο μικρότερος αδελφός υπηρετεί με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο ζήλο τα τελευταία 45 χρόνια την τέχνη της κατασκευής καμπανών.

Ήταν 8,5 χρόνων και ο αδελφός του 12 όταν χάσανε τον πατέρα τους. Παιδιά τότε, αναλάβανε την πρωτοβουλία να συνεχίσουν τη δουλειά. Του άρεσε τόσο πολύ να δουλεύει με πάθος στο χυτήριο που όταν γυρνούσε από το σχολείο, αντί να πάει στο σπίτι του πήγαινε κατευθείαν στο χυτήριο.

Το πάθος αυτό παραμένει ακόμη και σήμερα.
Η μεγαλύτερη καμπάνα που έχουν κατασκευάσει ζυγίζει 3,5 τόνους και βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στον ναό Αγίου Ιωσήφ και Φωτεινής. Εκτός από την Ελλάδα, τα έργα τους κοσμούν και τα κωδωνοστάσια στο εξωτερικό.

Εγκαταστάσεις

Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας οι αδελφοί Γαλανόπουλοι εργάζονται με πάθος σ’ ένα από τα εναπομείναντα τελευταία χυτήρια καμπάνων στην Ελλάδα. Ο Θωμάς και ο Χρήστος Γαλανόπουλος εργάζονται πυρετωδώς τα τελευταία 45 χρόνια, για να φτιάξουν καμπάνες με προορισμό τα Βαλκάνια, την Αιθιοπία και τη Ρουμανία, χύνοντας ζεστό λιωμένο μέταλλο σε καλούπια διαφόρων μεγεθών.

 

Εκτός από το εργοστάσιο, που τα δύο αδέλφια διατηρούν στην Παραμυθιά, που έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή καμπανών, έχουν και ένα κατάστημα με έκθεση στην Πολυδεύκους 33, στον Πειραιά. Στον εκθεσιακό χώρο του Πειραιά υπάρχει μεγάλη ποικιλία με καμπάνες, σε διάφορα μεγέθη και τύπους, έχουν ηλεκτροσφυριά καμπανών, χειριστήρια και αυτοματισμούς, κουδούνια και ρολόγια κωδωνοστασίων.

 

Σαν να αντιστέκονται στα καλέσματα της σύγχρονης εποχής, τα αδέλφια Γαλανόπουλοι, περνάνε ώρες στο χυτήριό τους, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, φτιάχνοντας με ιδιαίτερη προσήλωση καλούπια και σχέδια καμπανών για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Έλατε να σας γνωρίσουμε

Χυτήρια

Καρυώτι Παραμυθιάς, 46200, Θεσπρωτία
τηλ.: (26660) 23124 - 23081, κιν.: 6978 771250 & 5

ΕΚΘΕΣΗ - ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Πολυδεύκους 33, 18545 Πειραιάς
τηλ.:210 4178971, κιν.: 693 6069597 Καλέστε μας τώρα!
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!

Ενημερωθήτε πρώτοι τις νέες αφίξεις προϊόντων, τις νέες προσφορές μας
απλα εισάγωντας το email σας, στην λίστα μας.

Copyright © Γαλανόπουλου Ο.Ε Με την επιφύλαξη πάντως δικαιώματος. | Κατασκευή Ιστοσελίδας Let'sUX